fredag 10 september 2010

Valet 2010 - #6 - Vem är rädd för Sverigedemokraten?

Vem är rädd för Sverigedemokraten?


Inte jag!


Jag är så trött på allt tjafs om Oooo vad förfärligt det vore om SD kom in i riksdagen!

Att vara rädd för att Sverigedemokraterna ska ta över landet, är lika fånigt som att de är rädda för att muslimerna ska göra det.

Det är vissa av deras åsikter som är farliga, men inte alla, och bara om de kommer i stor klump. Det vi ska vara rädda för är inte att de kommer in i riksdagen, utan att det i så fall faktiskt finns en så stor del av befolkningen som delar deras åsikter. [Egentligen finns det till och med många icke-rasister som röstar SD för att de tror att SD:s invandringspolitik är bra.] Så länge ingen annan i riksdagen har rasistiska åsikter så kan Jimmie-nallen rösta hur han vill i alla möjliga frågor. Problem kan förstås uppstå om SD blir vågmästare och tar sig in i regeringen och tvingar på sig en ministerpost -- migrationsminister kanske? :) . Men hur sannolikt är det att en statsminister skulle ge en sådan post till SD? Inte särskilt, va. Alla, eller iaf nästan alla, partier har slagit fast att de inte ens kommer bilda regering med SD.

Det sätt på vilket SD bemöts av media, politiker och folk i allmänhet, skiljer sig inte nämnvärt från det sätt som SD, antiislamister och andra rasister bemöter utlänningar, i synnerhet muslimer, på. Det enda som skiljer sig är vad man är rädd för.

Så snääälla alla, sluta tramsa och fokusera istället på vad DU kan göra för att motverka att rasism alls uppkommer!

1 kommentar:

  1. En osedvanligt måttlig och begrundande artikel om "de osvenska sverigedemokraterna"!
    Rekommenderas!
    Länk: Smålandsposten/Marcus Svensson

    SvaraRadera